سفارش تبلیغ
صبا ویژن

سایت رسمی هونجان


ساعت 5:35 صبح سه شنبه 85/5/10

روستای هو نجان از توابع شهرضا که در 60 کیلو متری و جنوب شرقی شهرستان واقع شده است . از شمال به روستای اسفرجان از سمت جنوب به کوه معروف علی جوق و منطقه حنا واز شرق به رودخانه تنگ چاییده  و کوه ایزد خواست و از غرب به گردنه خروس گلو و جاده سمیرم به شهرضا و کهرویه محدود است .

هونجان دارای زمستان های سرد و بهار و تابستان های معتدل است . در فصل بهار و تابستان با توجه به آب و هوای خوب پذیرای مسافران از شهر ها و نقاط مختلف می باشد . تفرجگاه های معروف می توان به زر چشمه و بیشه های مسیر رودخانه  و آبکا که دارای آب معدنی است اشاره کرد . در فصل های بهار و تابستان با توجه به ییلاقی بودن منطقه همه ساله پذیرای 350 خانوار عشایری می باشد .

آداب و رسوم ماه محرم و صفر این روستا که در نوع بی نظیر است . مراسم ازدواج با استفاده از ساز و ناقاره محلی در مدت دو روز با در آوردن عروس در روز اول و داماد در روز دوم و رسم چوب بازی تا منزل داماد که مردم آن را همراهی  می کنند و در عصر روز دوم با مراسمی داماد را اصلاح می نمایند که بستگان و دوستان داماد با ریختن پول و هدایایی تا زمانی که سلمانی مشغول انجام اصلاح می باشد به پایکوبی  می پردازند .

مذهب همه مردم روستا شیعه الثنی عشری است و با زبان ترکی صحبت می کنند .

 

 

 

وجه تسمیه :

در مورد وجه تسمیه این روستا مرحوم دکتر معین در جلد ششم فرهنگ معین در صفحات 2313 و 2314 چنین نگاشته است که هون نام قبیله ای از قبایل ترک (ژلو تاتار )که از حوالی شمال آسیا است که به نقاط دیگر مانند شمال چین و صحراهای مغولستان و دشت های ترکمنستان و ایران  کوچ کرده و انتشار یافته اند. کلمه هون بعدها به هونان و بعد از آن هونجان تبدیل شده است .

 

 

موقعیت تاریخی :

به چند مورد میتوان درباره ای قدمت و سابقه ای این روستا اشاره نمود که دارای اسناد و مدارک مستند می باشد  که قدمت این روستا به قرن چهارم یا پنجم هجری میرسد .

1) باقی مانده قلعه غازیان (جنگجویان) که در زمان مغول ساخته شده و بر اثر حوادث طبیعی تخریب شده است.

2) سند مالکیت از زمان شاه عباس که یکنفر را مامور جمع آوری مالیات از این روستا نموده که دارای اسناد و مدارک مستند میباشد که قدمت این روستا را به قرن چهارم و پنجم هجری میرسد.

3)  سنگ قبر های موجود از زمان زرتشتیان .

4) سند خرید و فروش املاک که در زمان صفویه صورت گرفته  وهم اکنون موجود می باشد.

5) ساختمان قدیمی که  350 سال پیش ساخته شده و تاریخی ترین حکاکی شده است و از تاریخ روستا است که به قلعه اسماعیل کنی معروف است .

7) مسجد جامع با 280 سال قدمت تاریخی .

8) یک تخته قالی موجود در موزه ای لور پاریس  بنا بر اظهار یکی از محققین دانشگاه اصفهان .

9)  قالی کخا بافت که در موزه  آستان قدس رضوی .

10)  باقی مانده ساختمان حمام قدیمی که بنا بر دستور فتحعلی شاه قاجار احداث شده که سند ان موجود است و36 تومان هزینه ای ساخت شده است و این حمام بخاطر این که حاکمان در فصل ییلاق مدتی را در منطقه زر چشمه  در جایی که بنام (یوردشاه) معروف است. اطراق می نموده  به خاطر شکار نیاز به حمام داشته دستور میدهد که فردی به نام قاسم خان معروف به(قاسم خان قبا زر) مامور میشود که این حمام را بنا نماید .

11) کشف تعدادی ظروف سفالی و اشیاء دیگر از قلعه های قدیمی .

 

 

ویژگیهای اجتماعی  :

روستا فعلا با داشتن 5792 نفر جمعیت 1212 خانوار از قدیم الایام دارای افراد صاحب نظر در علم و مذهب بوده اند به طوری که 24 جلد قران خطی و افراد روحانی که بدرود حیات گفته اند گویای این حقیقت است.

مکتب خانه اولین مدرسه در سال 1307 توسط مرحوم سید حسین خاتون آبادی و دو فرزندش که به شغل معلمی اشتغال داشته اند در هونجان تاسیس می شود که از پایه اول تا ششم دانش آموز به تحصیل اشتغال داشته اند .هم اکنون دارای 90 درصد با سواد به اساس امار وسوابق موجود در مدارس و دبیرستان و بیش از 1100نفر دیپلم و مدارک لیسانس تا دکترا می باشد که اکثرا در ادارات و کارخانجات مشغول به کار می باشند.

با توجه به این که در سال 1345 دبیرستان در این روستا تاسیس شده و قبل از این تاریخ دانش اموزان در دبیرستان های شهرضا و اسفرجان به تحصیل مشغول بوده اند . و فعلا دارای 1400 دانش اموز از سطح ابتدایی دیپلم در روستا مشغول به تحصیل در روستا هستند .

این روستا دارای تیم فوتبال نیز می باشد که از سالهای اخیر مقام هایی برای روستا بدست آورده که در قسمت ورزش روستا به این اشاره خواهد شد.

مهد قرآن  روستا هونجان با تعداد 70 نفر خواهر و برادر عضو در رابطه با حفظ و قرائت قران و تواشیح در سال 72 تاکنون به کار خود ادامه داده است . که بسیار موفق بوده.

مردم روستا تماماّ معتقد به اسلام و شیعه اثنی عشری و متدین و خدا را شکر می گویند که حتی یک نفر تاکنون وابسته به هیچ گروه یا مذهب دیگر در این روستا پا نگرفته است .

 

 

 

موقعیت اقتصادی :

روستا با رودخانه با برکت زر چشمه و ده رشته قنات 300 هکتار زمین زراعی و باغات سیب 70000 هکتار مراتع درجه دو در سطح شهرستان دارای 150 واحد دامداری که اگر به مشکلات کشاورزی و دامداری روستا و طرح آب خیز داری توجه شود از پتانسیل های خوبی جهت اشتغال زایی و تولیدات کشاورزی و دامداری بهره مند است. تولیدات سیب درختی که صادرات به خارج از کشور می باشد یا تولید  سالانه در حدود 2000 تن در سال می باشد . این روستا دارای 500 کارگاه قالی بافی، شش واحد کارگاه صندوق سازی 10، واحد مرغداری ، 20 واحد گاو داری سنتی،60 واحد ( قصابی،  بقالی، تعمیر گاه موتور آرایشگاه،  نانوایی ) است .

 

 

امکانات رفاهی عمرانی اداری:

1) 8 واحد آموزشی 2) آزمایشگاه  3) اردوگاه فرهنگی تربیتی 4) سالن ورزشی 5) کانون فرهنگی 

6) کتابخانه  7) پارک جنگلی زر چشمه که در سال پذیرای هزاران مسافر است می باشد .8) خیابان کشی 

9) کانال مسیر اب 10)  بلوار ورودی 11) تامین روشنایی خیابان ها و معابر 12) خانه ترویج 13) مجتمع بهزیستی 14)سازمان آب 15) شرکت تعاونی 16) مهد قرآن 17) قرض الحسنه 18) انجمن مدد کاران امیرالمومنین 19) انجمن خیریه 20) مخاربرات  21) پایگاه بسیج 22) پاسگاه انتظامی 23) مرکز بهداشتی درمانی 24) خانه بهداشت 25) حسینیه، بیت العباس ، مسجد جامع ،مسجد باقر العلوم، مسجد امام صادق (ع)  26) 2واحد حمام عمومی 27) ایستگاه ماهواره برنامه های تلویزیونی 28) مطب دکتر  داروخانه، دندانپزشکی  29 ) جمع آوری زباله از منازل   


¤ نویسنده: مجتبی هونجانی

نوشته های دیگران ( )

3 لیست کل یادداشت های این وبلاگ

خانه
وررود به مدیریت
پست الکترونیک
مشخصات من
 RSS 

:: بازدید امروز ::
1
:: بازدید دیروز ::
1
:: کل بازدیدها ::
9910

:: درباره من ::

سایت رسمی هونجان


:: لینک به وبلاگ ::

سایت رسمی هونجان

:: اوقات شرعی ::

:: خبرنامه وبلاگ ::